Verschillen tussen kettingsloten

Je kunt online goedkoop verschillende kettingsloten bestellen met uiteenlopende kenmerken. Waar moet je eigenlijk op letten of maakt het niet uit wat je koopt? Er zit verschil tussen de diverse sloten, laten we ons concentreren op het aanbod aan kettingsloten die online te koop zijn in de webshop van scooteronderdelenshop.com, en de keuze voor jou makkelijker maken.

Weet je al precies welk ketting slot je wilt aanschaffen? Ga dan direct naar scooteronderdelenshop.com, de online specialist in onderdelen voor jouw scooter.

Kettingsloten kopen met ART keurmerk

Stichting ART keurt sloten op betrouwbaarheid. Met name wanneer je een diefstalverzekering wilt afsluiten is het van belang een kettingslot te bestellen met een ART waardering van minimaal 3 sterren. Meer mag uiteraard ook, maar dan wordt het ketting slot meestal een stuk zwaarder. Voor optimale zekerheid kies je een kettingslot met 5 sterren: www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/sloten/art-slot-5-sterren/.

Lengte van het kettingslot

Je kunt kettingsloten bestellen in verschillende lengtes. Een kort kettingslot is lichter en eenvoudiger mee te nemen, houd er wel rekening mee dat een scooter vastmaken aan een object zoals een lantaarnpaal of fietsenrek veiliger is. Daar heb je een langer kettingslot voor nodig.

 kettingsloten

Dikte van de schakels

Je kunt direct het allerbeste kettingslot aanschaffen met een 5 sterren rating, maar de kans is groot dat de schakels erg dik zijn. Zeker wanneer je rijdt op een scooter met kleine wielen en brede spaken bestaat er een kans dat de ketting niet door de velgen past. Als je twijfelt kun je navraag doen bij de medewerkers van scooteronderdelenshop.com.

Een ketting zonder slot

Je kunt ook kettingen bestellen zonder slot, en andersom. Wanneer je een goed slot hebt maar geen ketting, of juist een ketting met een slot dat niet goed functioneert, kun je ook kiezen voor een losse ketting of een nieuw slot. Onthoud goed dat een ketting net zo sterk is als de zwakste schakel, een zware ketting met een budget slot kan toch eenvoudig gekraakt worden.

Kettingsloten met hoes

Het is handig om een kettingslot met hoes aan te schaffen, daarmee bescherm je eventueel andere spullen in de opbergruimte, daarnaast wordt de ketting beschermd tegen vocht en vuil. Naast de ketting is het ook verstandig om een ketting slot te kopen waarbij het slot een afdekkapje heeft zodat er geen vuil in de cilinder kan komen.

Meer dan een kettingslot

Er zijn uiteraard ook andere sloten waaronder schijfremsloten, kabelsloten en beugelsloten met ieder hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Kettingsloten zijn heel goede alleskunners, het kunnen wel zware sloten zijn.

Bekijk alle kettingsloten in de webshop van scooteronderdelenshop.com, en neem bij aanvullende vragen gerust even contact op.