Espadrilles: De perfecte schoen voor de zomer.

Sommige onderzoekers plaatsen de eerste espadrilles in de oude Egyptische beschavingen, bij de sandalen met jutezolen die in de graven van de farao’s zijn gevonden. Er zijn ook mensen die de eerste espadrilles plaatsen die zijn vervaardigd door de mensen van het veld tussen het noorden van Spanje en het zuidoosten van Frankrijk. Wat hun afkomst ook is, de espadrilles maken momenteel deel uit van de Spaanse cultuur en zijn nauw verbonden met de zomer. Verre van hun voorouderlijke oorsprong, zijn espadrilles tegenwoordig een soort full-fashion schoeisel in de zomer voor zowel mannen als vrouwen. En zoals alle huidige schoenen is niet immuun voor modetrends. Een goed bewijs hiervan is dat zeldzaam de grote ontwerper is die niet een of meerdere ontwerpen van espadrilles in zijn schoenencollecties opneemt, of het nu gaat om meer eenvoudige versies of ontwerpen van luxere en verfijndere espadrilles.

Als we het over espadrilles hebben, is het eerste dat in ons opkomt bij de klassieke platte espadrilles, maar tegenwoordig zijn er zoveel modellen en ontwerpen van sandalen, sleehakken en schoenen met jute- of esparto-zool voor zowel mannen als vrouwen. Het zou onmogelijk zijn om ze allemaal in dit artikel te behandelen.

Een van de redenen waarom sandalen of espadrilles een modieus schoeisel zijn geworden, is omdat het geschikt schoeisel is om bij veel gelegenheden te dragen. Je moet gewoon opmerken dat steeds meer bruiden wiggen zoals schoenen kiezen om op hun trouwdag te dragen, en we kunnen nu bruid espadrilles vinden met ontwerpen en materialen die zo elegant en delicaat zijn dat ze de droom van alle vrouwen vertegenwoordigen.

Maar waar de espadrilles ongetwijfeld slagen, is van dag tot dag, iets heel begrijpelijks omdat het een comfortabel en fris schoeisel is, iets dat ideaal is om van de zomer te genieten en een correcte transpiratie van de voet in de heetste seizoenen toelaat. Deze comfortkenmerken zijn grotendeels te danken aan de materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van de meeste espadrilles: leer, katoenen canvas, esparto en jute allemaal natuurlijke materialen.

Esparto, het belangrijkste materiaal dat de wiggen en zool van espadrilles vormt, is een 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare plantaardige verbinding, en onder zijn natuurlijke kenmerken heeft het uitzonderlijke isolatie-eigenschappen en een lage thermische geleidbaarheid, waardoor het een ideaal materiaal is voor de productie van comfortabele sandalen en espadrilles.