Alles voor je fotografie atelier

Als fotograaf heb je natuurlijk goed materiaal nodig om je werken recht aan te kunnen doen. Dat materiaal zal ik zo ook nog even aanstippen maar je hebt natuurlijk ook een basis nodig om vanuit te werken, zelfs als het meeste van je werk zich daarbuiten bevindt. Je hebt een kantoor nodig. In deze blog vertel ik je daar onder andere over. Lees je mee?

Als je geen plaatjes schiet

Je kan natuurlijk alle administratie vanachter je laptop aan je keukentafel doen. Maar dat staat niet zo netjes wanneer je klanten wilt ontvangen. Investeren in een externe werkruimte is investeren in je bedrijf en je naam. Daarnaast houd je op deze manier werk en privé gescheiden en dat is belangrijk wanneer je als kunstenaar werkt omdat dit geen ‘9 tot 5’ baan is. Je zal de hele dag aan je werk denken en het is fijn om soms de deur fysiek achter je dicht te kunnen trekken. 

Exposeer in je eigen ruimte

Daarnaast biedt een eigen ruimte een prachtige exposeerplek. Natuurlijk denk je: maar dan ben ik de enige die naar mijn eigen werk kijkt. Dat is in veel gevallen ook waar maar klanten die binnenkomen voor overleg of reflectie zullen dat werk ook zien. Zorg dat je voor iedere werk een prachtige fotolijst A4 vindt en zo begin je met exposeren in de eigen ruimte. Later kan je dit als je wil naar buiten brengen. Op deze manier wordt je kantoor ook meteen een visitekaartje en krijgen klanten een indruk van wat je maakt en de sfeer en stijl die jouw werk heeft.

Een inspirerende ruimte

Als je fotografeert, helpt het natuurlijk om dit in een inspirerende ruimte te doen. Buiten is dat overal en nergens te vinden maar wanneer je vooral binnen werkt, kan het nogal saai aan gaan voelen. Zorg dat je de ruimte op een prettige en inspirerende manier aankleedt, in de stijl van jouw werk. Zo kan je om je heen kijken en waan je je direct in de sfeer van wat je graag maakt. Daar haal je al snel inspirerende ideeën uit. Denk aan het ophangen van andere kunstwerken in fotolijsten of het schilderen van de muren in kleuren die bij jouw passen.

Alles om mee te werken

Dan heb je de ruimte klaar. Vergeet niet om te blijven investeren en je te laten informeren in nieuw materiaal zoals bewerkingsprogramma’s en camera’s. Zo ben je altijd up-to-date.